RMK 1921 Brunssum

Wie zijn wij?

Algemeen

Het Rumpens Mannenkoor is al vanaf de oprichting in 1921 een begrip in Brunssum. Momenteel bestaat het koor uit ongeveer 45 actieve leden. De leeftijd van de zangers varieert tussen 55 en 85 jaar. Behalve wat betreft leeftijd, vormen wij ook wat betreft achtergrond een zeer gemêleerd gezelschap: van (oud) bankdirecteur tot (oud) mijnwerker, en van (oud) politieagent tot (oud) wethouder. Hoewel de meeste leden niet meer actief werkzaam zijn, vormen wij een zeer actieve vereniging die naast een druk concertprogramma ook heel actief is met andere activiteiten.

Onder stimulans van onze enthousiaste dirigent is het koor erop gericht met de tijd mee te gaan en is dan ook voortdurend bezig met het zoeken naar mogelijke vernieuwingen en verbeteringen. Tot groot genoegen van zangers en publiek ondergaat het repertoire hierdoor regelmatig uitbreiding en vernieuwing. Behalve traditionele koormuziek bevat het repertoire muziekstukken van close harmony tot gospel, van geestelijke muziek tot opera en operette, en van popmuziek tot traditionals. Door het uitgebreide repertoire is het voor ieder concert mogelijk hiervoor muziekstukken uit te zoeken die aansluiten bij de wensen van het publiek.

Jaarlijks hoogtepunt voor het RMK vormt het traditionele Kerstconcert. Ons koor is in Brunssum en omgeving heel bekend vanwege de gevarieerde en hoogstaande kerstconcerten. Het publiek kon zich hierbij altijd verheugen op bekende namen en solisten zoals André Rieu, John Bröcheler, Fenna Ograjensek, Hubert Delamboie, Karin Coenen, Caroline Kaart, Marie Cecile Moerdijk, Lenny Kuhr, Marjon Lambriks en vele anderen.

Behalve het jaarlijks Kerstconcert worden hier gemeld de traditionele concerten Martin and Friends met Martin Hurkens en het Najaarsconcert in Alsdorf (partnergemeente van Brunssum).

Een mooie hobby

Als zangers van het RMK beseffen wij wekelijks dat zingen een geweldige hobby is. Het zingen levert ons ontspanning en na een goed resultaat een geweldige voldoening op. Als individuele zangers streven wij zeker geen professionele carrière na, maar wij willen onze zangkunsten ook weer niet beperken tot onze badkamer. Als jijzelf of je partner vindt dat jouw zangkunsten beter binnen de muren van je badkamer kunnen blijven is deze oproep niet voor jou bestemd. Maar als jij graag deel wilt uitmaken van de RMK-familie en bereid bent een positieve bijdrage te leveren aan het presteren van ons koor, nodigen wij jou uit om vrijblijvend een repetitie-avond te bezoeken. Onze repetitie is wekelijks op zaterdag om 17.45 u in Gemeenschapshuis Concordia, Prins Hendriklaan 386 in Brunssum. Met een eindtijd van 20.00 u hoeven uw zaterdagavond-activiteiten niet ernstig te worden verstoord, tenzij uw er de voorkeur aan geeft de repetitie met een gezellige derde helft aan de bar te verlengen. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen als zanger van het mannenkoor RMK 1921.

De contributie bedraagt 15 Euro per maand.