RMK 1921 Brunssum

Mannenkoor RMK 1921

….. een koor om van te genieten …..

Directie

Wim Schepers, dirigent, pianist en coach

 

Schovenhof 12
6418 JN Heerlen
E-mail: scheperswjam@gmail.com

– Geboren in Landgraaf, 1960

– Studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium Maastricht bij Frederic Meinders

– Behaalde zijn akte docerend musicus in 1984

– Behaalde zijn akte uitvoerend musicus , met als specialisatie liedbegeleiding

– Volgde privélessen bij liedbegeleider G. Parons in London

– Masterclasses bij H. Holl

– Studeerde koordirectie aan de Musikhochschule in Aken

– Zanglessen bij Leo Ketelaars in Vaals en Ch. Van Tassel in Amsterdam

– Volgde privélessen orkestdirectie bij H. Pittie

– Fungeerde lange tijd en nog steeds als pianist, zangcoach van o.a. John Bröcheler, Harry Peeters en vele anderen

– Begeleidde vele liedrecitals , waaronder een cyclus van 8 performances waarin de Winterreise van F. Schubert centraal stond, met John Bröcheler als solist.

– Was gastsolist bij de Nederlandse Volksopera

– Werkte in de periode 1990-1999 als dirigent mee aan tal van instuderingen van operettes bij Muziektheater Orpheus in Roermond

– Onder zijn leiding vonden en vinden nog steeds vele mooie grote projectconcerten plaats , met medewerking van zijn mannenkoren, solisten en orkesten, waaronder het Neues Rheinsiches Kammerorchester Köln.

– Dirigeerde in 2002 en 2009 met groot succes de productie van de opera Bouffe Schinderhannes in Theater de Oranjerie Roermond.

– Tal van mooie concerten en producties staan niet alleen op de verlanglijst maar worden in de komende jaren daadwerkelijk gerealiseerd, waarbij de optimale samenwerking tussen koren, solisten en instrumentale begeleiding van welke aard dan ook hoog in het vaandel zullen staan.

– Opmerkelijk is de culturele samenwerking en uitwisseling met de Nationale opera van Timisoara in Roemenie, die resulteerde in een tweetal concerten in de opera van Timisoara in Roemenie en een tweetal concerten in het kader van het jubileumjaar van de Koninklijke Zangvereniging Venlona in 2015

Momenteel is Wim dirigent van:
Mannenkoor RMK 1921 Brunssum, Koninklijke Zangvereniging Venlona in Venlo, Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus in Kerkrade en Mannenkoor DSM in Geleen.

Momenteel is Wim bovendien werkzaam als vocal-coach in zijn eigen studio aan huis en werkt hij met vele professionele performers aan een aantal mooie projecten, te weten operaproducties en liederenrecitals.

Ook als pianist-begeleider wederom werkzaam met name in de mooie combinatie van twee pianisten aan een vleugel, quatre-mains op hoog niveau.

Tevens neemt het aantal muzikale projecten los van zijn vaste werkzaamheden bij genoemde koren toe, hetgeen resulteert in een aantal zeer unieke samenwerkingen met tal van artiesten in elke muziekstijl denkbaar.

In dat kader is Wim gevraagd voor een groot muzikaal project in Eindhoven in het kader van het 75 jarig jubileum van de Brabantzangers in de Anton Philipszaal.

De Coronacrisis heeft ons zwaar getroffen in die zin dat de meeste voorgenomen projecten zijn uitgesteld.