RMK 1921 Brunssum

Mannenkoor RMK 1921

….. een koor om van te genieten …..

Projectkoor

Projectkoor Limburg Parkstad

Wij zijn een samenwerkings verband aangegaan met 3 andere mannenkoren in parkstad. Jaarlijks zullen wij een gemeenschappelijk projekt in parkstad uitvoeren.

samenwerkingsverband tussen:

  • Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St Lambertus
  • Rumpens Mannenkoor 1921
  • Koninklijk Heerlens Mannenkoor St Pancratius
  • Landgraafs Mannenkoor St Joseph

Vier mannenkoren uit Parkstad bundelen krachten in nieuw ‘megakoor’ van minimaal 150 zangers.

Het idee van het Kerkraads mannenkoor om de krachten te bundelen is goed gevallen in de gelederen van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph, Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en Mannenkoor RMK Brunssum. Zó goed dat een nieuw projectkoor is ontstaan. Het streven van initiatiefnemer en voorzitter Wim de Groot van het St. Lambertus is om het ‘megakoor’ minimaal een keer per jaar samen te brengen voor een grote productie.

20 december 2002 was de eerste uitvoering met Guido Dieteren in het Flexiforum in Kerkrade, voor een kerstconcert.

De Groot: „Het enthousiasme onder de collega’s uit Parkstad is groot. Ik denk dat we allemaal doordrongen zijn van het feit dat nieuwe initiatieven nodig zijn, als injectie voor een kansrijke toekomst van mannenkoren. Koren, en speciaal mannenkoren staan onder druk. Ik denk dat samenwerken, zoals wij doen met het projectkoor, een uitdaging is voor huidige leden. En wellicht trekt het ook nieuwe leden aan.”

 Hans Erfkemper, voorzitter van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph, was meteen enthousiast. „Als de vier verenigingen compleet zijn, staan er straks bijna 200 zangers op het podium.

Samenwerken op projectbasis is een mooie aanvulling op eigen activiteiten. Het wordt voor veel koren lastiger om zalen vol te krijgen. Met deze verenigingen uit de vier grote Parkstadgemeenten stonden de neuzen meteen dezelfde kant op.”