RMK 1921 Brunssum

Mannenkoor RMK 1921

….. een koor om van te genieten …..

Media

Lezen

Presentatie Jubileumboek
7 juli 2021

Aansluitend aan de installatie van Wilma van der Rijt, burgemeester van de gemeente Brunssum, als beschermvrouwe van het RMK-1921, heeft op 7 juli 2021 in Concordia in Brunssum de boekpresentatie van het Jubileumboek RMK-1921 – 100 jaar plaats gevonden. Behalve de nieuwe beschermvrouwe waren bij de boekpresentatie bovendien aanwezig Hugo Janssen, als wethouder van Cultuur, en als speciale gast was uitgenodigd Lenie Embrechts, dochter van medeoprichter van het RMK, de heer Louis Jussen. Het RMK was trouwens bij de familie Jussen een soort familie-aangelegenheid, want behalve Louis was ook zoon Johan en schoonzoon Sjef Embrechts lid van het RMK. Het verhaal gaat dat Sjef, die stapeldol was op Lenie, alleen met haar mocht trouwen als hij ook lid werd van het RMK. Of hij deze aansporing nodig had is niet bekend, maar het resultaat hiervan was in ieder geval behalve een prachtig huwelijk een enthousiaste zangcarrière van maar liefst 58 jaar.

Uiteraard waren naast de Commissie van Aanbeveling en een aantal speciale gasten, ook alle leden van het jubilerende koor met hun partners bij de boekpresentatie aanwezig. Aan Boy Fox en Frans Daalman viel de eer te beurt om de presentatie van het boek voor hun rekening te nemen en het ontstaan van het boek toe te lichten. Vervolgens werd het eerste exemplaar aangeboden aan de juist geïnstalleerde beschermvrouwe Wilma van der Rijt. Hierna viel de eer te beurt aan Lenie Embrechts en de overige speciale gasten om een boek in ontvangst te nemen. Tenslotte kregen alle leden (en ex-leden die meedoen aan het Jubileumconcert) namens het bestuur een exemplaar van het Jubileumboek uitgereikt. Onder het genot van een hapje en een drankje stonden de gasten nog enige tijd stil bij de eerste officiële activiteit in verband met het 100-jarig jubileum van het RMK.

Door een aantal personen is zeer veel werk gestoken in de Roeselers.
In tekst en beeld wordt in dit boek de geschiedenis van het koor gepresenteerd. Aan koorleden, oud-koorleden en weduwen van koorleden is gevraagd herinneringen op te halen uit de rijke geschiedenis van het koor. Deze herinneringen zijn, voorzien van bijpassende foto’s vastgelegd in anekdotes, welke vervolgens zijn opgenomen in het jubileumboek.
Behalve tekst en beeld bevat dit boek als bijzonderheid ook het nodige luistergenot: met behulp van
35 QR-codes is het mogelijk geluidsopnames te beluisteren van het koor, variërend van opnames van concerten tot een radioreportage naar aanleiding van een concertreis in 1974 naar Curaçao. Deze geluidsopnames zijn nog verfraaid met beelden. Bovendien zijn er QR-codes die video-opnames van het koor tonen, o.a. samen met het Limburgs Symfonie Orkest. Al met al is het jubileumboek goed voor 2,5 uur kijk- en luistergenot.

Zoals gemeld heeft op 7 juli de presentatie van het Jubileumboek plaats gevonden. Om een eerste indruk te krijgen van dit boek, dien je met je telefoon of tablet onderstaande QR-code te scannen en te openen.
Belangstellenden voor dit boek kunnen zich vanaf 8 juli hiervoor inschrijven via mail: rmk100jaar@gmail.com . Vermeld in de mail s.v.p. je naam en adres.
Bestellen kan ook via telefoonnummer 0612720089.
Betalen kan via overboeking van Euro 19,50 op rekening NL15RABO6131828275 t.n.v. Rabo Doelreserveren onder vermelding van “jubileumalbum”.
Het Jubileumboek is ook te koop bij sigarenspeciaalzaak Hermans in de Rumpenerstraat en bij Gemeenschapshuis Concordia in Brunssum.