RMK 1921 Brunssum

Mannenkoor RMK 1921

….. een koor om van te genieten …..

Media

Lezen

Installatie Beschermvrouwe RMK 1921
7 juli 2021

Bij het RMK 1921 is het sinds mensenheugenis gebruikelijk, dat de burgemeester van Brunssum de beschermheer is van het koor. Omdat Brunssum met Wilma van der Rijt voor de eerste keer een vrouw als burgemeester heeft, heeft het RMK voor de eerste keer een beschermvrouwe.

Het RMK heeft het enige jaren zonder “bescherming” moeten doen; enerzijds omdat Gerd Leers als waarnemend burgemeester geen beschermheer is geweest, en anderzijds omdat in verband met corona een eerdere installatie van Wilma van der Rijt tot beschermvrouwe van het RMK niet eerder mogelijk was.

De installatie van de nieuwe beschermvrouwe vond onder grote belangstelling plaats. Uiteraard waren (nagenoeg) alle leden van het koor aanwezig om de burgemeester als beschermvrouwe te verwelkomen. Ook de volledige Commissie van Aanbeveling in verband met het 100-jarig jubileum was aanwezig, waaronder ook oud-burgemeester Fons Jacobs, een van de voorgangers van Wilma van der Rijt. Zo kon zij op een informele wijze bij deze gewaardeerde voorganger navragen wat er zoal van haar als beschermvrouwe wordt verwacht. Behalve het RMK een warm hart toedragen, kan zij zich vast voorbereiden op het houden van een humoristische toespraak met de nodige kwinkslagen tijdens het aanstaande Caeciliafeest in oktober. Dit was onder haar voorgangers namelijk inmiddels een goede traditie.
Als herinnering aan haar installatie tot beschermvrouwe ontving zij uit handen van de voorzitter een fraai bronzen beeldje en een kleurrijk boeket bloemen. Ook voor Lenie Embrechts, dochter van een van de oprichters van het koor waren er bloemen, en voor Jo Cuijpers, erevoorzitter van het koor een fles wijn.
Onder leiding van dirigent Wim Schepers werd door het koor een tweetal liederen ten gehore gebracht, en werd er vervolgens een toast uitgebracht op de nieuwe beschermvrouwe.
Als beschermvrouwe van het RMK mocht Wilma van der Rijt vervolgens het eerste exemplaar van het Jubileumboek in ontvangst nemen.